Η Σημαντικότητα του Νερού.

Το Νερό είναι πραγματικά σημαντικό στοιχείο διατήρησης της ζωής αλλά επίσης παίζει σημαντικό ρόλο και στη διαχείριση βάρους.

Σχεδόν το 70% του οργανισμού μας αποτελείτε από νερό. Το νερό παίζει σημαντικό ρόλο σε όλους, από τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματός μας μέχρι την προστασία των οργάνων και των ιστών μας. Το νερό επίσης μεταφέρει οξυγόνο στα κύτταρα, απομακρύνει ότι είναι περιττό και προστατεύει τις αρθρώσεις και τα όργανά μας.

Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι οποιασδήποτε προσπάθειάς σας να χάσετε βάρος. Εκτός από το αίσθημα κορεσμού που σας προκαλεί, το νερό βοηθά να ξεπλύνετε οτιδήποτε περιττό υπάρχει στον οργανισμό και προλαμβάνει το αίσθημα φουσκώματος.

Χάνετε βάρος μέσω της ούρησης, της αναπνοής και της εφίδρωσης. Αν είστε πολύ δραστήριοι, τότε χάνετε περισσότερο νερό από κάποιον που κάνει καθιστική ζωή. Τα διουρητικά, όπως η καφεΐνη, τα χάπια και το αλκοόλ “ξεγελούν¨ τον οργανισμό ότι έχει αρκετό νερό, οπότε πρέπει να φροντίσετε να καταναλώνετε περισσότερο.

Πίνοντας τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα (ποτήρια των 240 ml) μπορείτε να αναπληρώσετε τα υγρά που χάνετε. Μην ξεχνάτε να πίνετε ένα επιπλέον μπουκάλι μετά από έντονη άσκηση και εφίδρωση!

Μερικές αλήθειες για το νερό:

Τη στιγμή που θα αρχίσετε να διψάτε έχετε ήδη χάσει σχεδόν ένα λίτρο νερού από τα συνολικά υγρά του σώματός σας. Το αίσθημα της κόπωσης, της υπνηλίας ή της πλήξης, ο επίμονος πονοκέφαλος ή η αφυδάτωση των ματιών σας από τους φακούς επαφής, όλα αποτελούν κλασικά σημάδια αφυδάτωσης.

Το νερό βοηθά στην απώλεια βάρους, μειώνοντας με φυσικό τρόπο την όρεξή σας.

Το νερό καθαρίζει την επιδερμίδα σας. Αν έχετε ξηρή επιδερμίδα, η κατανάλωση νερού θα την ενυδατώσει, αλλά όχι μόνο αυτό. Το νερό απομακρύνει τις τοξίνες από τον οργανισμό σας και οτιδήποτε είναι περιττό. Έτσι καθαρίζει την επιδερμίδα σας από τους ρύπους και τα βακτήρια.

Εάν ΔΕΝ πίνετε νερό αλλά πίνετε αναψυκτικά και άλλα ροφήματα, ο πιο απλός και γρήγορος τρόπος είναι απλά να μην προμηθευτείτε στο σπίτι σας τα αγαπημένα σας αναψυκτικά κ.τ.λ. Σίγουρα όταν θα φτάσει η στιγμή της δίψας και δεν υπάρχει κάτι άλλο στο σπίτι τότε είναι μονόδρομος να βάλετε ένα ποτήρι νερό να πιείτε. Όσο θα περνάνε οι ώρες και οι μέρες, θα δείτε ότι αναπόσπαστα θα το επιθυμείτε το νερό και θα γίνει και αυτό μία απαραίτητα συνήθεια. Φροντίστε να το τηρήσετε κάθε μήνα και κάθε μέρα. Εμείς προσωπικά αυτό κάναμε και από προσωπική εμπειρία σας το μεταδίδουμε…

Pin It on Pinterest

Share This