Σήμερα τα τρόφιμα δεν παρέχουν όλα τα απαραίτητα φυσικά μέταλλα και βιταμίνες που χρειαζόμαστε καθημερινά. Είτε από λαχανικά, είτε από φρούτα ή κρέας. Έτσι, τα συμπληρώματα θεωρούνται απαραίτητα σε καθημερινή βάση προκειμένου να παραμείνουμε υγιείς.

Πως η Αλόη Βέρα μπορεί να βοηθήσει ως συμπλήρωμα;

Η Αλόη Βέρα είναι ένα από τα πιο ευεργετικά συμπληρώματα διατροφής όπου ο καθένας μπορεί να προσθέσει σε καθημερινή βάση. Η Aloe vera θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα superfood καθώς  το φύλλο είναι γεμάτο με μια γέλη που περιέχει τουλάχιστον 75 θρεπτικές ουσίες, ανόργανα άλατα 20, 12 βιταμίνες, 18 αμινοξέα, και 200 ενεργά ένζυμα. Αυτές οι ενώσεις, ιδιαίτερα τα acemannan, έχουν τεράστια οφέλη και δυνατότητες στις εξωτερικές και εσωτερικές εφαρμογές.

Τι είναι οι Βιταμίνες;

Οι βιταμίνες είναι φυσικές ουσίες που είναι απαραίτητες για τη ζωή. Συμμετέχουν σε πολλές χημικές αντιδράσεις του οργανισμού μας για τη μετατροπή των συστατικών των ζωοτροφών (πρωτεΐνες, λίπη, υδατάνθρακες) σε ενέργεια. Ακόμη και μια μικρή έλλειψη βιταμινών μπορεί να επηρεάσει το σώμα και μπορεί να εκδηλωθεί με συμπτώματα όπως νωθρότητα, κόπωση, μειωμένη ενέργεια, τάση για υπνηλία, μειωμένη ανοσία σε μόλυνση κ.λ.π.

Αν τρώτε ισορροπημένα τότε δεν χρειάζεται να λάβετε συμπληρώματα. Αυτό μπορεί να είναι αλήθεια, αλλά σήμερα ποιος γνωρίζει αν όχι μόνο τρώει ισορροπημένη τροφή αλλά και να τρώει θρεπτική τροφή;

Η υποβάθμιση της Θρεπτικής Αξίας

Τώρα, είναι γνωστό ότι, κατά τα τελευταία 20 χρόνια, η θρεπτική αξία των τροφίμων μας έχει μειωθεί δραματικά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι σημαντικές θρεπτικές ουσίες μειώνονται κατά περισσότερο από 50%. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους. Πρώτον, η εντατική γεωργία έχει ελαφρύνει το χώμα των ζωτικών συστατικών και δεύτερον το φαγητό που παίρνουμε από αυτήν δεν καταναλώνεται σε φρέσκια μορφή. Συχνά αποθηκεύονται για πολλές ημέρες ή ακόμη και εβδομάδες, πριν τοποθετηθούν στα ράφια των καταστημάτων για την πώληση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση των θρεπτικών ουσιών και ως εκ τούτου η τροφή να παραμένει πολύ χαμηλή σε θρεπτική αξία.

Σε έναν ιδανικό κόσμο, θα έπρεπε να αυξήσουμε το φαγητό μας από τον κήπο μας και να το συλλέγουμε λίγο πριν το μαγείρεμα. Η βιολογική γεωργία σαφώς είναι η καλύτερη. Επίσης, είναι καλό να μην τρώτε τα ανεπιθύμητα χημικά με τη μορφή λιπασμάτων και ζιζανιοκτόνων.

Η αλλαγή του τρόπου ζωής μας

Σήμερα οι άνθρωποι ζουν περισσότερο, εργάζονται περισσότερες ώρες και έχουν λιγότερο ελεύθερο χρόνο γι’αυτό και προτιμούν γρήγορα και έτοιμα τρόφιμα. Αυτοί μπορεί να είναι μερικοί από τους λόγους που δεν παρέχουν οι ίδιοι την απαραίτητη διατροφή που χρειάζονται, την ποιότητα και την καθαρότητα τους. Αυτά έχουν πολλές αρνητικές αντιδράσεις στη ζωή μας και αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι είναι υπέρβαροι και αυξάνονται.

Πως πρέπει να χρησιμοποιούνται τα συμπληρώματα;

Τα συμπληρώματα πρέπει να χρησιμοποιούνται σωστά. Όπως το αναφέρει και η λέξη, προσθέτουμε κάποια απαραίτητα συστατικά για το σώμα μας και δεν πρέπει να αντικαθιστούν το φαγητό μας. Αντ ‘αυτού πρέπει να αλλάξουμε τις διατροφικές συνήθειες μας, να απαλλαγούμε από το πρόχειρο φαγητό, να αρχίσουμε να τρώμε πιο υγιεινά τρόφιμα, περισσότερα λαχανικά και να προσθέτουμε  τα συμπληρώματα ανάλογα τις ανάγκες μας. Προσθέτουμε στο σύστημά μας αυτό που του λείπει και για να ενισχύσει μια πιο υγιεινή ζωή. Αλλάξτε τα πράγματα που προκαλούν κακό παρά καλό. Διαβάστε τις πληροφορίες πίσω από το προϊόν που θέλουμε να καταναλώνουμε πριν το αγοράσουμε. Ελέγξτε τα συστατικά στο διαδίκτυο και ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας για ιατρική συμβουλή. Μάθετε πώς μπορείτε να συγκρίνετε σωστά.

Δεν είναι ποτέ αργά για αλλαγή

Ποτέ δεν είναι αργά για μια αλλαγή. Να θυμάστε ότι τα παιδιά ακολουθούν συνήθως των γονιών τους τα βήματα. Γι ‘αυτό να είστε προσεκτικοί, να φροντίσετε τον εαυτό σας, προκειμένου να μάθει και το παιδί σας να κάνει το ίδιο.

Η Αλόη Βέρα λέγετε και φυτό θαύμα, επειδή προσφέρει τόσα πολλά για την ανθρώπινη φύση και τα ζώα, περισσότερα από κάθε άλλο φυτό.

Δεν θα προτιμούσατε για τη ζωή μια καλύτερη ζωή; Είναι πολύ απλό στην πραγματικότητα.

Ξεκινήστε να αντικαταστήστε τις διατροφικές σας συνήθειες σε μια καλύτερη με πιο οργανικό τρόπο. Προτιμήστε τα βιολογικά τρόφιμα. Τρώτε λιγότερο κρέας, τρώνε περισσότερα λαχανικά και καταναλώνετε βότανα. Προσθέστε τα συμπληρώματα στην καθημερινή διατροφή σας. Προσθέστε τις βιταμίνες και μέταλλα που σας λείπουν. Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Είναι πιο υγιές.

Αν δεν εξασκήστε , ξεκινήστε τώρα. Ετσι κι αλλιώς μπορείτε είτε στο σπίτι είτε στο γυμναστήριο για καλύτερα αποτελέσματα. Ξεκινήστε κάποιο άθλημα από ό, τι σας αρέσει. Θα σας βοηθήσει πολύ.

Pin It on Pinterest

Share This