Η Αλόη βέρα ή Aloe Barbadensis Miller είναι μια από τις 300 ποικιλίες Αλόης παγκοσμίως. Αν και μοιάζει με κάκτο, στην πραγματικότητα είναι ένα χυμώδες φυτό, μέλος της οικογένειας των κρίνων, συγγενεύει με τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα σπαράγγια. Τέσσερις από τις ποικιλίες της Αλόης είναι γνωστές για τη θρεπτική τους αξία για τους ανθρώπους αλλά και τα ζώα, αλλά η Aloe Barbandensis Miller- η ποικιλία που χρησιμοποιείται από την Forever είναι μακράν η πιο ισχυρή.
Η Αλόη ήταν δημοφιλής στην Αρχαία Αίγυπτο και πιστεύεται ότι χρησιμοποιούνταν από το 2.200 π.Χ.
Ο μύθος λέει ότι ο Αριστοτέλης συμβούλευσε τον Μέγα Αλέξανδρο να κατακτήσει το νησί Σοκότρα, που απέκτησε τη φήμη του χάρη στην Αλόη που χρησίμευε για να περιποιηθούν τους τραυματισμένους στρατιώτες.
Ένας άλλος μύθος λέει ότι η βασίλισσα Κλεοπάτρα χρησιμοποιούσε την Αλόη για να διατηρεί το δέρμα της απαλό και όμορφο. Τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο δημοφιλές συστατικό για την περιποίηση της επιδερμίδας.
Η Αλόη Βέρα θεωρείται ότι βοηθά την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος και την υγεία του δέρματος. Την παινεύουν για τις ιδιότητες καθαρισμού και είναι ιδανική για να βοηθά στην πέψη και γενικότερα στην υγεία του γαστρεντερικού συστήματος.
Η Forever περήφανα χρησιμοποιεί το ζελέ της Αλόης και όχι τους χυμούς της. Δεν υπάρχουν αρκετές ενδείξεις για οφέλη στην υγεία από τους χυμούς της Αλόης που αποτελούν το πικρό μέρος του φύλλου. Το ζελέ που βρίσκεται στο εσωτερικό του φύλλου είναι το πιο θρεπτικό μέρος – όσο πιο μεγάλο το ποσοστό του ζελέ στα προϊόντα, τόσο το καλύτερο.
Η Αλόη Βέρα είναι στην καρδιά όλων όσων κάνει η Forever και ο τρόπος που μεταχειριζόμαστε τις καλλιέργειες της Αλόης είναι ενδεικτικός για τις αξίες που διέπουν ολόκληρη την επιχείρηση της Forever.
Αρχικά τα φύλλα της Αλόης συλλέγονται με το χέρι, στη συνέχεια για να παραμείνουν άθικτες οι ιδιότητες του ζελέ, η Αλόη επεξεργάζεται μέσα σε λίγες ώρες.
Μόλις αφαιρεθεί το ζελέ από τα φύλλα, τα απομεινάρια από τις φλούδες επιστρέφουν στο έδαφος, διότι λειτουργούν ως φυσικό λίπασμα.
Το ζελέ σταθεροποιείται με την πατενταρισμένη διαδικασία της Forever, προτού αναμειχθεί με άλλα υλικά για την παρασκευή αποτελεσματικών προϊόντων.

Pin It on Pinterest

Share This